The Circular kickstart Helpt Lynqo de Zorgsector te Veroveren
"The Circular Kickstart Healthcare Challenge opende deuren waarvan we nooit hadden gedacht dat ze toegankelijk zouden zijn. Dankzij dit programma hebben we cruciale samenwerkingen opgezet en kregen we toegang tot een moeilijk te betreden markt.
Frédéric van Geuns, medeoprichter van Lynqo, deelt hoe de start-up inefficiënties in ziekenhuizen aanpakt en hoe the Circular kickstart hen helpt hun visie op circulaire innovatie in de zorgsector te realiseren.
Wat is de missie van Lynqo en hoe is het idee ontstaan?
Lynqo werd opgericht in augustus 2024, geïnspireerd door een project dat Kaat Dhont ontwikkelde tijdens haar masterscriptie. De doel was om een manier te vinden om het beheer van chirurgische instrumenten efficiënter te makenen tegelijkertijd om te gaan metmet met de veelvoorkomend probleem van zoekgeraakte instrumenten in ziekenhuizen. Kaat en I allebei beseften dat het echt potentieel had om een wijdverbreid probleem in de gezondheidszorg op te lossen, dus besloten we om te starten. Lynqo. Kort daarna kregen we gezelschap van Felix De Colvenaerdie ons team vervolledigt met zijn R&D expertise.
Het is onze missie om de werkdruk in het hziekenhuis personeel te verminderen, kosten te besparen en duurzaamheid te vergroten door afval te verminderen. Ons systeem zal zowel in de operatiekamer als op de sterilisatieafdeling worden geïmplementeerd, waardoor het mogelijk wordt chirurgische instrumenten tijdens hun gehele gebruik te volgen.. Dit vermindert het verlies vantrumenten en verhoogt de veiligheid van de patiënt.
Hoe raakte Lynqo betrokken bij the Circular kickstart?
Onze eerste ervaring met the Circular Kickstart was het bijwonen van een van hun workshops over de financiering van je start-financiering. Toen we hoorden over de Healthcare Challenge, wisten we dat het de perfecte bij ons paste.
Welke meerwaarde heeft het programma tot nu toe al gehad voor Lynqo?
Ook al het pas net begonnen, hebben we al veel waarde gezien. Het grootste voordeel tot nu toe was het contact met AZ Sint-Jan in Bruggeeen belangrijke partner die ons in staat stelt om onze oplossing te testen. We hebben ons idee gepresenteerd tijdens het lanceringsevenement, wat heeft geleid tot deze samenwerking. Het heeft Het heeft ons al vroeg inzicht gegeven in de verschillen tussen ziekenhuizen. Wat in het ene ziekenhuis werkt, werkt misschien niet in het andere, dus het is belangrijk om ons systeem aan te passen.
Terwijl we nog aan het begin staan, zijn we enthousiast om dieper in circulariteit te duiken - hoe we deze principes niet alleen in ons product maar ook in ons bedrijfsmodel kunnen toepassen. We hopen dat het programma ons zal helpen te verkennende mogelijkheden van a "product-als-service" model.
Wat zijn jullie verwachtingen voor de rest van het programma?
Onze belangrijkste focus is om ons systeem in verschillende ziekenhuizen te testen en te laten zien hoe het de efficiëntie kan verbeteren en verspilling kan verminderen. Tegen het einde van het programma hopen op te krijgen intentieverklaringen van verschillende ziekenhuizen te krijgen, die zullen aantonen dathun interesse in het gebruik van onze oplossing. Dit zal ons helpen om investeerders aan te trekken en ons bedrijf uit te breiden.
We kijken ook uit naar de brandingworkshops. Aangezien ziekenhuizen onze belangrijkste markt zijn, moeten we onze presentatie verfijnen om ervoor te zorgen dat onze boodschap bij hen aankomt.
Hoe wil Lynqo op lange termijn impact maken in de zorg?
Op de lange termijn willen we laten zien dat duurzaamheid en efficiëntie hand in hand kunnen gaan in de gezondheidszorg. Ons systeem helpt ziekenhuizen om zowel kosten als verspilling te verminderen, waardoor het een aantrekkelijke optie is om de bedrijfsvoering te verbeteren. We streven ook naar een circulair bedrijfsmodel, waarbij we onderhouden en upgraden om de levensduur te verlengen en de impact op het milieu nog verder te verminderen.
Uiteindelijk willen we bewijzen dat circulariteit niet gewoon een modewoord is. Het is een praktische, effectieve oplossing die ten goede komt aan voor zowel ziekenhuizen als de planeet.
Enig advies voor starters die zich willen aansluiten the Circular Kickstart?
Aarzel niet aarzel niet - spring erin! The Circular Kickstart is de ideale manier om zinvolle connecties op te bouwen ene je visie. Of u in de gezondheidszorg of een andere sector, the Circular Kickstart geeft je de tools en het netwerk om een echte impact te maken. Sta open voor feedback, blijf aanpasbaar en denk in het groot over hoe circulariteit je oplossing kan verbeteren. Het is een unieke kans om te leren, te groeien en jezelf te positioneren als pionier in duurzame innovatie.
Ben jij klaar om jouw circulaire idee te lanceren? Blijf op de hoogte van onze toekomstige programma's en ontdek hoe the Circular kickstart jou kan helpen om impact te maken!
Ontdek onze accelerators